www.stream-xnxx-porn.com

U petak je pred Ustavnim sudom održana konferencija za medije kojom je udruga Kontra prije predaje ustavne tužbe, uz Žensku mrežu i Ženske studije, razvila transparente s porukama vezanim uz slučaj diskriminacije u osnovnoj školi Bartol Kašić u Zagrebu.

Ustavnoj tužbi prethodio je slučaj majki dviju djevojčica, učenica Osnovne škole Bartol Kašić u Zagrebu koje su se obratile medijima, ministarstvu obrazovanja i Kontri 2009. godine, jer je vjeroučiteljica Jelena Ćorić Mudrovčić podučavala djecu da je homoseksualnost bolest, a homoseksualci bolesni.

Udruga Kontra podigla je tužbu na osnovi Zakona o suzbijanju diskriminacije prvu takvu, još 2009. godine, a zbog sadržaja je zatražen hitan postupak. S obzirom na vremenski dug protok uložena je tužba i Upravnom sudu koji je presudom tražio hitno donošenje presude, no ona je izostala šest godina do donošenja presude.

d

Vrhovni sud, koji je odbacio tužbu dva dana pred parlamentarne izbore 2015. godine je u obrazloženju presude naveo da nije dokazano diskriminacijsko postupanje vjeroučiteljice, jer je zapravo samo "upotrebljavala formulacije iz vjeronaučnog udžbenika 'S Kristom u život' u kojima se homoseksualnost ne objašnjava kao izopačenost, nego se navodi da su homoseksualni čini u sebi neuredni, protive se naravnom zakonu i ni u kom slučaju ne mogu biti odobreni".

Međutim, sud je u dokaznom postupku odbio saslušati svjedoke.

r

U listopadu 2016. godine Vrhovni sud odbacuje reviziju udruge Kontra, zbog čega je sad podnesena ustavna tužba. Na pitanje što očekuje s obzirom na izmijenjene okolnosti na političkoj sceni, koordinatorica Kontre Sanja Juras kazala je kako se nada da će Vrhovni sud razmatrajući tužbu ovaj put uzeti u obzir sve relevantne činjenice za kazneni postupak, no ukoliko presuda bude po istom modelu kao i dosad, sljedeća je instanca Europski sud za ljudska prava.

Predaji ustavne tužbe nazočila je i jedna od majki učenica.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.