Foto: Ivica Profaca

Četvrti Split Pride počinje ove subote u podne u Đardinu, a očekuje se da će se okupiti oko 300 sudionika. Okupljanje će trajati dva sata nakon čega 14 sati povorka kreće iz Đardina Ulicom Kralja Tomislava, Marmontovom ulicom, Rivom, Ulicom Marka Marulića te Narodnim trgom preko Bosanske ulice s povratkom do Đardina, gdje će se održati Split Pride program, a koji se do sada održavao na rivi.

Ovogodišnji Pride samostalno organizira udruga Rišpet pod sloganom "Potpuna ravnopravnost". Sudionici Pridea traže potpunu ravnopravnost, pravo na brak i izvanbračnu zajednicu i od svojih zahtijeva neće odustati, rekao je Ljubomir Mateljan, koordinator udruge, javlja portal 24sata

Iako je gradonačelnik Ivo Baldasar najavio svoj dolazak, subotnje planove pokvarile su mu stranačke obaveze. Glavni odbor SDP-a očito je razlog zašto se ni jedan ministar neće pojaviti u Splitu iako su pozvani.

Posebna regulacija prometa

Zbog Pridea će u užem centru grada, od 10.30 sati do završetka osiguranja biti blokirano nekoliko prometnica osim za vozila javnog gradskog prijevoza, vozila s dozvolom i Hitnih službi. Tako će biti zatvoren dio od kružnog toka na Zapadnoj obali (raskrižje Trumbićeve obale i Brajevića prilaza) prema Rivi, od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Strossmayerovom parku odnosno Đardinu te od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Đardinu.

Od 13 sati bit će povremeno ograničeno kretanje Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom, rivom, Narodnim trgom i Bosanskom ulicom.
Kako bi sve prošlo bez incidenata, pobrinut će se oko 600 policajaca koji će osiguravati događaj. Osim pripadnika PU splitsko-dalmatinske, za red i mir brinut će se i policajci iz okolnih policijskih uprava, a na tom će se događaju prvi put koristiti i jedno od dva MUP-ova kombi stožerna vozila opremljena s modernom video-opremom i opremom za telekomunikacije.

Mladić uhićen zbog prijetnji članu udruge Rišpet

PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je uhitila 19-godišnjaka koji je protekla dva dana sa svog korisničkog profila na društvenoj mreži uputio ozbiljne prijetnje jednom od organizatora Split Pridea.

Budući da je djelo počinjeno iz mržnje, policija postupa po službenoj dužnosti te je mladić predan pritvorskom nadzorniku prije privođenja na ispitivanje u Državno odvjetništvo.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.