U Zagrebu se ovog vikenda (24.-26. listopada) održava zanimljivo sportsko-zabavno LGBTIQ događanje, već tradicionalni QueerSport Weekend. Tijekom tri dana imat ćete priliku natjecati se na ženskom košarkaškom turniru, sudjelovati na badmintonskim i plivačkim treninzima, zaplesati u paru na LGBTIQ plesnom tečaju, okrijepiti se na brunchu, informirati se i podijeliti svoja iskustva na prezentacijama i diskusijama te se zabaviti na Queer Sport Partyju.

Središnji dio programa održat će se u subotu 25. listopada u LGBT centru (Petrinjska 27), gdje nakon bruncha slijede prezentacije sportskih sekcija i aktivnosti qSPORT-a te LGBTIQ sportskih organizacija iz susjednih država (qSPORT Sarajevo, FemSlam Beograd). Biti će riječi i o nastupima na međunarodnim LGBT natjecanjima, kao i o sudjelovanju qSPORT-a na plivačkim maratonima na Visu i Poreču. Ipak, qSPORT naglasak stavlja na rekreativni sport i druženje te na jačanje LGBTIQ zajednice. Na kraju ovog dijela programa održat će se diskusija na temu budućnosti LGBTIQ sporta u Hrvatskoj i regiji.

Ženski košarkaški turnir održava se u subotu poslijepodne, a u subotu navečer počinje nova sezona plesnog tečaja "Ples za sve" (ples u paru gdje cure vode cure, dečki prate dečke ili cure vode dečke). Tijekom vikenda održat će se i redoviti badmintonski i plivački trening. Sve aktivnosti su besplatne (osim turnira u ženskoj košarci gdje će zbog pokrivanja troškova dvorane sudionice podijeliti trošak plaćanjem manje kotizacije).

"Maraton na iglama"

U subotu, 25. listopada, navečer se u LGBT centru održava Warm Up tulum, nakon čega se prelazi u HotPot na QueerSport Party (ulaz slobodan).

U programu QueerSport Weekenda je i izložba "Maraton na iglama". Nakon uspješne gerilske intervencije pletivom neposredno prije prvog Pridea u Splitu, Queer Sport Split je u partnerstvu s Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika, Prostorom Plus iz Rijeke i qSPORT-om iz Zagreba te u suradnji s Clubtureom, 2014. godine proveo program "Maraton na iglama". U Dubrovniku, Rijeci i Splitu održane su vikend radionice pletenja i kukičanja koje su rezultirale intervencijama u javni prostor tih gradova, a rezultate možete pogledati na izložbi koja se otvara u petak, 24. listopada u LGBT centru.

Zainteresirani za treninge i turnir u ženskoj košarci mogu se javiti na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi dobili detaljnije informacije.
Sve informacije o ovogodišnjem Queer Sport Weekendu, kao i o redovnim aktivnostima qSPORTa možete pronaći na web stranici www.qsport.hr, a kako je izgledao prošlogodišnji qSPORT Weekend pogledajte u donjem videu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Plus u LGBT+ označava mnoštvo identiteta i privlačnosti koje koegzistiraju uz sveprisutnu

Netflix i Hulu donijeli su nam u posljednjih nekoliko mjeseci dva filma u čijem su središtu

"U potpunosti sam ono što jesam", stoji na naslovnici Timea uz fotografiju Elliota Pagea koji

Odgledali smo i još jednu, 22. po redu, Doru. Premda svaki put ustvrdimo da je baš ta godina

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.