Foto: YoutubeSve se više američkih sportaša i sportašica samoinicijativno uključuje u borbu protiv homofobije koja u SAD-u uzima sve veći zamah.

Među njima je i jedna od  ponajboljih profesionalnih nogometašica svijeta, Megan Rapinoe, koja prvi put otvoreno progovara o gej sportašima i sportašicama.

Tijekom šestominutnog razgovora, Rapinoe je dotaknula teme poput obrane olimpijskog zlata u Londonu, rivalstvo s Japankama, njezine strastvene proslave golova, najnoviju reklamu za Nike i gej sportaše i sportašice.

U petoj minuti razgovora 27-godišnja nogometašica progovara o svojoj čvrstoj podršci LGBT zajednici te pritužbama na nedostatak deklariranih gej sportaša i sportašica.

"Očito je da smo tu i da smo prihvaćene u našim ekipama, ali čini se da je sport posljednja institucija koja se želi boriti protiv homofobije", odgovara Rapinoe, koja je u 47 međunarodnih nastupa za nacionalnu ekipu postigla 12 pogodaka.

Pogledajte cijeli intervju.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.