U Torontu se ovog tjedna odvija World Pride Festival, manifestacija koja za cilj ima promovirati LGBT teme te koja se posljednji put održala u Londonu 2012. Poseban događaj festivala bio je Grand Pride Wedding u četvrtak tijekom kojeg se vjenčalo više od 100 LGBT parova.

Kako podsjeća britanski Independent, bračna jednakost u Kanadi uvedena je 2005., a masovno vjenčanje LGBT parova najveće je događanje tog tipa u Sjevernoj Americi i Kanadi. Službu su vršili predstavnici iz čak 12 vjerskih denominacija, judaizma, budizma, islama i Ujedinjene crkve.

Na ceremoniji su sudjelovali parovi iz cijelog svijeta, SAD-a, Tajvana, Gane i Australije. Primjerice, jedan australski par, Richard Laslett i Collin Gunther, zajedno je već 37 godina i doputovao je posebno u Toronto s namjerom da iskoriste pravo na brak. Gunther je izjavio:"Zovemo se supružnicima, iako naš brak neće priznat kad se vratimo kući".

Masovna vjenčanja LGBT parova u Torontu uslijedila su nakon što se na dodjeli nagrada Grammy ranije ove godine pred kamerama vjenčalo 34 LGBT para, a službenica ceremonije bila je Queen Latifah.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.