Foto:perezhilton.comAnketa The Hollywood Reportera među američkim glasačima pokazala je kako serije poput "Moderne obitelji", "Glee" i "The New Normal" uvelike utječu na pozitivnije stavove gledatelja prema gej brakovima.


Na pitanje kako televizijske serije utječu na njih, 27 posto anketiranih odgovorilo je kako su zbog gej likova usvojili pozitivniji stav prema bračnoj jednakosti, dok je šest posto njih još više protiv gej brakova. Iznenađuje podatak da među onima koji su postali skloniji podržati bračnu jednakost ima i 13 posto Romneyevih glasača.

"Ovi podaci sugeriraju kako takve serije utječu na društvenu prihvaćenost gej brakova", kazao je autor THR-ove ankete Jon Penn. "Stavovi prema gej brakovima od 2002. su godine postajali samo pozitivniji", dodao je.

Anketa je otkrila i kako Obamini glasači radije gledaju "Modernu obitelj", a Romneyevi se više vole opustiti uz "Glee" i "The New Normal". Potonji bi prestali gledati "Modernu obitelj" da se Mitchell i Cameron vjenčaju. "Obamini glasači će reći, 'Promijenio sam stav zbog ovoga što gledam', dok će Romneyevi pristaše kazati 'Što više gej sadržaja gledam, više sam protiv toga'", smatra Penn.

Mlađa publika funkcionira nešto drugačije – više gej likova će pozitivnije utjecati na njihove stavove. Penn misli kako je razlog tome što su gledatelji mlađi od 35 godina daleko više uključeniji u društvene mreže, pa na njih utječu i svjetonazori njihovih prijatelja.

Od ukupnog broja anketiranih, 42 posto kazalo je kako su zbog prikaza gej brakova na TV-u postali svjesniji problema nejednakosti koji sad dublje i aktivnije promišljaju.

Rezultati, dakle, pokazuju kako TV-sadržaji s gej likovima i pričama doista mogu utjecati na opće društveno prihvaćanje i šire shvaćanje toga što obitelj zapravo znači.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Usprkos oskudnim materijalnim i ljudskim resursima, usred pandemije koronavirusa Split Pride

Donosimo recenzije izvrsnog trilera s queer junakinjom "I Care a Lot" te miniserije "It’s a Sin" o

"U potpunosti sam ono što jesam", stoji na naslovnici Timea uz fotografiju Elliota Pagea koji

Odgledali smo i još jednu, 22. po redu, Doru. Premda svaki put ustvrdimo da je baš ta godina

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.