Foto: Facebook/Cyber Bullying

Nova studija pokazuje da je LGBT mladež triput više izložena zlostavljanju na internetu u odnosu na prosjek.

Istraživanje je proveo Gay, Lesbian and Straight Education Network na uzorku od 5680 učenika u SAD-u. Prema rezultatima, čak 42 posto LGBT mladih iskusilo je zlostavljanje na internetu, dok postotak u ostatku populacije iznosi 15 posto.

Zlostavljanje je značajnije i putem mobilnih telefona (27 posto kod LGBT mladih naspram 13 posto kod ostalih). U studiji tvrde da učenici slijedom zlostavljanja pate od slabijeg samopouzdanja i imaju veće šanse za depresiju.

No ispitanici također tvrde da su preko Interneta pronašli i potporu kod svojih vršnjaka te pristup informacijama o zdravlju. Naime, LGBT mladi dvostruko više od ostalih traže medicinske savjete online, a najviše je transrodnih.

"Internet utječe na skoro sve aspekte našeg života, no posebice je značajan u životima mladih koji su najviše online u našem društvu", tvrdi Eliza Byard iz organizacije koja je provela ispitivanje. "Dok društveniji mediji napreduju, moramo pojačati naše napore da LGBT mladima zajamčimo sigurnost, zdravlje i sreću."

Internet nudi LGBT mladima alate zahvaljujući kojima se bolje nose s iskustvima zlostavljanja i ne može samo služiti tome da ojača negativne dinamiku zlostavljanja u realnom svijetu, zaključuje Michelle Ybarra, predsjednica Centra za inovativna istraživanja u zdravstvu.
 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Već 16. godinu zaredom ILGA-Europe rangira zemlje prema razvoju zakonodavstva u sferi prava LGBT+

I treći mjesec ove godine bio je prepun zanimljivih izdanja. Donosimo crtice o najznačajnijim,

Guglam "napadi medvjeda u Hrvatskoj". U zadnjih 20 godina zabilježeno je otprilike pet takvih

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.