Foto: OWNU talk-showu "Super Soul Sunday" koji se emitira na njezinoj mreži, OWN, Oprah Winfrey se oglasila na temu gej brakova.

U epizodi "Gay Marriage: The Big Picture" ona se pitala znači li sve veća potpora američkih građanki i građana društvena revoluciju ili kulturološku promjenu, a o tome je razgovarala s Edom Baconom, episkopalnim svećenikom iz Los Angelesa, Elizabeth Lesser, osnivačicom centra za obrazovanje odraslih pri Institutu Omega i spisateljem Marcom Nepom.

Budući da su gej brakovi ozakonjeni u 12 država SAD-a i postaju gotovo svakodnevna politička i društvena tema diljem Amerike, jedno od pitanja kakvo se ovih dana često postavlja i na domaćem terenu bilo je mogu li uopće gej brakovi "ugroziti" one tradicionalne?

"Naravno da ne", odgovorio je Bacon. "Dapače, mogu ih obogatiti. Kao netko tko je vjenčao brojne gej i heteroseksualne parove mogu reći da nikad nisam doživio da mi ovi potonji kažu kako je njihov brak ugrožen jer u kući pokraj njih živi istospolni par."

Lesser se složila kazavši kako je institucija braka bila ugrožena i davno prije ozakonjenja gej brakova, na što je Winfrey zaključila kako joj gej parovi nikako ne mogu naštetiti već posve suprotno – bračna jednakost instituciju braka može samo dodatno učvrstiti.

Njezin stav nije nimalo neobičan, naročito kad se uzme u obzir da je kao voditeljica vlastitog talk-showa često progovarala o takvim i sličnim temama, no (i) njezina javna potpora svakako može pridonijeti senzibiliziranju i educiranju javnosti o temi gej brakova.

Čitavu diskusiju možete pogledati ovdje.
 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Dok sam kao studentić paradirao po poljskim gej klubovima, po Hrvatskoj je paradirala Markićka zbog

Romantični triler s Kristen Stewart i Katy O'Brien u glavnim ulogama očarao je publiku (žene?) na

Za nekoliko dana proslavit ću deset godina imigracije u Kanadi. Ideš! "Nema šanse!", "Kaj je već

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.